Contact

R.K. Basisschool
Willibrordus


directeur: J. Launspach
G.S. v Ruwiellaan 1
3621 XD Breukelen

tel. 0346-261832
mail ons

Palmpasen zondag 9 april

Beste ouders en kinderen,Maart 2017

Zondag 9 april a.s. is het Palmpasen. Dit vieren we feestelijk met jong en oud, iedereen, in onze kerk. 

Op Palmzondag herdenken we de intocht van Jezus in Jeruzalem. De mensen bedekten de weg voor Jezus onder meer met takken van palmbomen. Daarom neemt in de viering van Palmzondag een processie nog altijd een centrale plaats in: we begroeten Jezus met versgroene lentetakken; en de kinderen dragen hun mooi versierde palmpaasstokken mee. Zo begint de Goede Week en gaan we het grote Paasfeest tegemoet. Graag nodigen wij u uit om zo Palmzondag samen met uw kind(eren) met ons mee te komen vieren om 10.15 uur in onze Johannes de Doperkerk aan de Straatweg 146.

We vragen de kinderen met een zelfgemaakte en versierde palmpaasstok naar de kerk te komen. 

U kunt de palmpaasstok maken door twee houten latjes in de vorm van een kruis aan elkaar te bevestigen. 

De stok kan met crêpepapier worden omwikkeld en daarna worden versierd aan de hand van bijvoorbeeld onderstaande symbolen. De betekenis van de palmpaasstok vindt u op het blad hierachter. 

Let op: In tegenstelling tot eerdere jaren is het de bedoeling dat u zelf ook voor het broodhaantje zorgt.  Bij binnenkomst in de kerk steken we daarin een vers palmtakje. Tijdens de viering worden alle palmtakjes, ook deze, door de pastor gewijd.  

Na afloop van de viering kan uw kind de palmpaasstok aan iemand geven of bij iemand brengen om haar of hem op te vrolijken, misschien oma of opa, een oudere of zieke in de buurt. En weet u niet meteen iemand? Er zijn in de parochie zieken die u hiermee heel blij kunt maken. Neem gerust contact met ons op voor een naam. Ook in de verdere week bent u welkom in speciale vieringen.

Goede Vrijdag 14 april is er om 14.30 uur in onze kerk een herdenking van de weg, die Jezus aan het eind van zijn leven is gegaan: de Kruisweg. Samen met de kinderen gaat de pastor langs de Kruiswegstaties, staat bij elke plaat stil, vertelt erover en we bidden samen. We vragen de kinderen de lege palmpaasstokken dan mee te brengen en ook bloemen, om bij het kruis van Jezus neer te leggen. 

Op Paaszondag 16 april is de feestelijke viering om 10.15 uur.

De meest bewogen en intense week van ons christelijk geloven - iedereen is hartelijk welkom! 

Created by DPE, Copyright IRIS 2005

Met vriendelijke groeten,  Eddy Hoogendijk – 06-13133686 eddy.hoogendijk@hokidoki.nl

Media
  • palmpasenstok.gif