Contact

R.K. Basisschool
Willibrordus


directeur: J. Launspach
G.S. v Ruwiellaan 1
3621 XD Breukelen

tel. 0346-261832
mail ons

Groep 5 is naar de bijenkorf geweest
De twee groepen vijf zijn naar de bijenkorf gegaan bij de kinderboerderij. Als eerst ging de imker wat vertellen over dat de bijen honing produceren in een bijenraam. deze bestaat uit alleemaal kleine zeshoekjes. toen mocht iedereen een beetje verse honing proeven. Toen ging hij een bij op zijn vinger zetten en hem beschrijven daarna ging de imker laten zijn wat zweren was en toen kwamen er heel veel bijen uit de kast dus iedereen deed een stapje achteruit. En toen ging hij uitleggen hoe de bijendans werkt dat kunnen de bijen niet zijn maar voel dan weten ze waar de bloementjes zijn. En hij zij dat er in de zomer wel 40.000 bijen in 1 kast kunnen zitten dat is heel veel en in de winter zitten er vaak 20.000 bijen in een kas. Het was weer een leerzaam reisje.
Razende Reporter, Nathan


Foto's gemaakt door Razende Reporter, Jasmijn

Paasviering
Afgelopen donderdag was de Paasviering. Meester Jorien vertelde ons het vervolg van het paasverhaal.
En pastoor Harry was er ook weer en wenste ons een zalig Pasen.
Razende Reporter Dex

Vastenviering 1

Foto's gemaakt door Razende Reporter Anna de Vries

Wandelen voor water

Foto's gemaakt door Razende Reporter Dex

W4k Kangoeroewedstrijd

De kangoeroewedstrijd, het ging bijna beginnen iedereen stond al in de start blokken. Eerst werd door meester Tjeerd uitgelegd wat de bedoeling was en toen moesten de puzzel stukjes daadwerkelijk in elkaar vallen. Je mocht toen de opdrachten gaan maken. Je mocht alleen potlood en liniaal gebruiken. Je kon als antwoord in vullen a, b, c, d, e & weet niet. Een goed antwoord was 5 punten waard, weet niet was 1 punt waard en een fout antwoord was 0 punten waard.
Razende Reporter Nathan

Opening Techniekweek

Maandag 13 maart was de opening van de techniekweek. Bij de opening was er een toneelstuk over programmeren. Het was een feestelijke opening. De kinderen gaan aan de slag op bomberbot.com en leren alles over programmeren in een spel. Ze leren nieuwe woorden en maken opdrachten. De techniekweken duren twee en een halve week. Donderdag 30 maart is er een kijkavond over de techniekweken.
Razende Reporter Viktoria


Foto's gemaakt door Razende Reporter Jasmijn

Gekke harendag

Bij gekke harendag waren er alle soorten kapsels, je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Iedereen had enorm zijn best gedaan dat kon je zien aan de veelzijdigheid van de kapsels. Van trollenhaar en donuthaar tot een badmuts met vlaggentjes en een kapsel met zo veel mogelijk staartjes. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders hadden heel erg hun best gedaan.
Razende Reporter Dex

Koekvergulden

Het koekvergulden was erg leuk. Iedereen was gezellig en deed zijn best om zijn pop zo mooi mogelijk te maken. Bijna elke klas had sinterklaasliedjes op en dat was erg leuk vonden de meesten dan. En als je klaar was mocht je een Sinterklaas kleurplaat inkleuren dat was ook erg leuk.

Razende Reporter, Dex KokSinterklaas ​
We vroegen ons af hoe kinderen sinterklaas ervaren.
Alleen die kinderen willen wel annoniem blijven.
1ste vraag: "Hoe ervaar jij Sinterklaas?"
Ik vind het een leuk feest want je wordt lekker verwend door sinterklaas.

 Vraag 2:"Wat vind jij van surprises?"
"Ik vind het leuk want je kan het aan andere geven."

Laatste vraag:" hoe vond jij je surprise?"
"Leuk heel erg leuk"

Razende Reporter, Dex KokFoto's gemaakt door Razende Reporter, Amy Gommers.