Contact

R.K. Basisschool
Willibrordus


directeur: J. Launspach
G.S. v Ruwiellaan 1
3621 XD Breukelen

tel. 0346-261832
mail ons

Schaatsen met 6b en 6a

We waren aangekomen in Maarsen voor het stadhuis. De schaatsbaan heet On en Ice. We liepen door een bos naar On Ice. We liepen naar binnen daar moesten we even wachten. Toen mochten we naar binnen. Je kon je schaatsen meenemen van thuis maar je kon ze ook gratis huren maar normaal kost dat 2 euro. Iedereen deed de schaatsen aan in de hal. Toen gingen we het ijs op. Heel veel mensen deden tikkertje of gingen wedstrijdjes doen er stonden ook discolampen aan die lampen schenen op het ijs. Daarna riep een man:’ Allemaal van het ijs af!’ Iedereen ging van het ijs af en deed zijn schaatsen uit in de hal. Als je schaatsen had gehuurd moest je ze inleveren bij de balie. Als je dat had gedaan moest je een wens opschrijven met je telefoonnummer, je naam en hoe oud je was daaronder kon je de wens opschrijven. De mooiste wens kreeg een prijs. Iedereen vond het super leuk. Daarna gingen we weer naar huis met de auto. Daarna waren we weer bij de Willibrordusschool.

                                         Einde

Door Jule en Duco uit groep 6BOpschonen

De klassen 6 hebben de wijk schoon gemaakt. Door in groepjes op te schonen met vuilniszakken en prikkers.

Met groep 8 van de Bijenschans. Helaas was groep 8 er bij de opening niet, want ze waren op kamp.

Dus kwam groep 6 van de Bijenschans kwam invallen.

We vonden allemaal rare spullen zoals, stukken stofzuiger, handschoenen, stukjes servies, stukken fietsband en een fiets in de bosjes. En ook gewone dingen zoals, flessen, snoeppapiertjes, glas, etiketten, Mandarijnenschillen, chipjes, patatjes en matten.

De opening was op de Willibrordusschool en de afsluiting op de Bijenschans. Het kwam in de krant en we moesten een poster maken om op de Bijenschans te laten zien. De scholen kregen een cheque van 100,- voor de scholen.

We gaan er een moestuin aanleggen voor de groepen 6.

 

 Geschreven door Stijn & Luna 

Groep 6B


                    

 De Bootjes wedstrijd

Alle kinderen begonnen met een drijvend object zoals een melkpak of een fles. Bij de meiden ging het om de mooiheid en bij de jongens om de snelheid. Daarom wonnen de jongens met de boot van Walter, Floris en Swen en die boot heette de flitser en de anderen boten hadden ook een naam en dat zijn de flitsers, lolly’s, de CFS, de missie, de frietjes boot, de fairboot en de coole boys. De frietjes boot van Dirk, Dominique en Jule was de mooiste boot. Er was ook nog een prijs voor de tweede en derde snelste boot.

    Gemaakt door  Marcus en Coen