Contact

R.K. Basisschool
Willibrordus


directeur: J. Launspach
G.S. v Ruwiellaan 1
3621 XD Breukelen

tel. 0346-261832
mail ons

5a juf Manon en juf Inge

Wat fijn, we mogen weer naar school! We hebben dit jaar twee juffen. Juf Linda kennen we nog wel van bij de kleuters. Juf Manon kan heel duidelijk uitleggen en is vrolijk. Ook hebben we een nieuwe juf, juf Inge. Hoe zal zij zijn? In de wandelgangen heb je al kunnen horen dat juf Inge dol is op toneelspelen, dat is leuk! Het zal wel wennen zijn in groep 5 want we hebben een heleboel vakken. We hebben nieuwe boeken met aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Ook zullen we veel filmpjes te zien krijgen over de onderwerpen die dan spelen.
In het begin van het schooljaar wordt er samen met de klasgenootjes gesproken over de klassenregels. Wat vinden de kinderen belangrijk in de klas? Samen bespreken we welk gedrag we graag willen zien in de klas zodat we veel kunnen leren op een fijne manier.  Met spelling gaan we eerst beginnen met de regels die we vorig jaar al geleerd hebben. Weten we nog wat een hakwoord, zingwoord en klankgroepenwoord is? Met taal gaan we het hebben over het ziekenhuis. De juffen hebben hun best gedaan om dit thema al leuk uit te werken in de klas. Je kunt er al een heleboel over lezen. Met rekenen gaan we ook eerst herhalen. Vooral de tafels moeten weer goed gestampt worden. In de klas hangt de tijdbalk van geschiedenis. Hierop kun je zien waar we het dit jaar over gaan hebben. Hopelijk horen hier veel leuke verhalen bij.

 5b juf Chantal en juf Anne Marie

Eindelijk, we mogen weer naar school! We hebben dit jaar twee juffen. Juf Chantal heeft altijd mooie kleren aan, is lekker duidelijk en snapt je goed. Juf Anne-Marie lacht heel veel, dat is gezellig.
Het zal wel wennen zijn in groep 5 want we hebben een heleboel vakken. We hebben nieuwe boeken met aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Ook zullen we veel filmpjes te zien krijgen over de onderwerpen die dan spelen.
In het begin van het schooljaar wordt er samen met de klasgenootjes gesproken over de klassenregels. Wat vinden de kinderen belangrijk in de klas? Samen bespreken we welk gedrag we graag willen zien in de klas zodat we veel kunnen leren op een fijne manier. Met spelling gaan we eerst beginnen met de regels die we vorig jaar al geleerd hebben. Weten we nog wat een hakwoord, zingwoord en klankgroepenwoord is? Met taal gaan we het hebben over het ziekenhuis. De juffen hebben hun best gedaan om dit thema al leuk uit te werken in de klas. Je kunt er al een heleboel over lezen. Met rekenen gaan we ook eerst herhalen. Vooral de tafels moeten weer goed gestampt worden. In de klas hangt de tijdbalk van geschiedenis. Hierop kun je zien waar we het dit jaar over gaan hebben. Hopelijk horen hier veel leuke verhalen bij. 
We gaan er een leuk schooljaar van maken!

Gebeurtenissen van het vorige schooljaar.

Het reizend waterlab

Op woensdag 12 november hebben allebei de groepen 5 onder leiding van 9 enthousiaste ouders proefjes gedaan met water. 
- Voorwerpen drijven als ze lichter zijn dan een vloeistof;
- Voorwerpen zinken als ze zwaarder zijn dan een vloeistof;
- Verwarmd water is lichter dan koud water;
- Vloeistoffen zijn niet allemaal even zwaar en kunnen daarom op elkaar drijven;
- Als je zout of suiker toevoegd aan water maakt dit het water zwaarder.
In groepjes uit groep 5a en 5b samen werden er 8 proefjes gedaan. De kinderen hebben hard gewerkt aan alle proefjes. Dankzij de medewerking van de ouders en het plezier van de kinderen werd het een super leuke ochtend.
De juffen van groep 5 bedanken de ouders voor hun hulp.

Decibellen meten.

Op woensdag 8 oktober kwamen vijf ouders onze groep vijf helpen met een
project over geluid.
De kinderen gingen in groepjes naar buiten samen met een vader of moeder
naar zes verschillen plaatsen om daar te meten met een echte decibelmeter
hoe hard het geluid is.
Ze zijn naar het zwembad geweest, maar ook op het kleuterplein werd
gemeten hoe hard het geluid was.
Een hele leuke activiteiten, die zonder de hulp van de ouders niet had kunnen
plaatsvinden.