Contact

R.K. Basisschool
Willibrordus


directeur: J. Launspach
G.S. v Ruwiellaan 1
3621 XD Breukelen

tel. 0346-261832
mail ons

4a juf Jacqueline en juf Inge

Wat gezellig, we zitten in groep 4 bij een hele blije juffen! Naast wie zullen we zitten? Uit welk boek worden we voorgelezen tijdens het eten en drinken? Dit jaar gaan we verder leren rekenen en mogen we nieuwe boekjes lezen. Ook krijgen we wat nieuwe vakken erbij. We gaan een beetje geschiedenis, aardrijkskunde en biologie doen. Hoe zal dat gaan? Juf Jacqueline lijkt soms wel een beetje te kunnen toveren zodat je nog beter kan werken en juf Inge kan kinderen heel goed helpen met moeilijke sommen.

In het begin van het schooljaar wordt er samen met de klasgenootjes gesproken over de klassenregels. Wat vinden de kinderen belangrijk in de klas? Met rekenen, en lezen herhalen we heel snel wat we vorig jaar geleerd hebben. Dan kunnen we daarna aan de slag met nieuwe leerstof. Met spelling en taal gaan we aan het werk met Staal. De boeken zijn nog bijna helemaal nieuw en je krijgt vaak filmpjes te zien over de les. Bij spelling leren we de regel hakwoord. Met taal gaan we werken rond het thema ‘Bordspelletjes’. Misschien gaan we die ook spelen! Bij rekenen gaan we flink de tafels stampen en met schrijven leren we alle hoofdletters. Ook leren we netjes te schrijven in schriftjes en een streep te zetten onder het gemaakte werk. En ben je eerder klaar? Dan mag je misschien wel even tekenen.

Op het bord worden er wat spelletjes gedaan, soms mag jij ook iets met het bord doen. Het bord is heel leuk maar je moet het niet aaien want dan doet het niks. Maar slaan houdt het bord ook niet van. Het bord houdt van zelfverzekerde vingers. Kijken of dat lukt!

Dit wordt vast een heel leuk schooljaar!

4b juf Daniëlle

Wat gezellig, we zitten in groep 4 bij een hele gezellige juf. Uit welk boek worden we voorgelezen tijdens het eten en drinken? Dit jaar gaan we verder leren rekenen en mogen we nieuwe boekjes lezen. Ook krijgen we wat nieuwe vakken erbij. We gaan een beetje geschiedenis, aardrijkskunde en biologie doen. Hoe zal dat gaan? Juf Daniëlle maakt vaak een grapje tussendoor. In het begin van het schooljaar worden er samen met de klasgenootjes gesproken over de klassenregels. Wat vinden de kinderen belangrijk in de klas? Met rekenen, en lezen herhalen we heel snel wat we vorig jaar geleerd hebben. Dan kunnen we daarna aan de slag met nieuwe leerstof. Met spelling en taal gaan we aan het werk met Staal. De boeken zijn nog bijna helemaal nieuw en je krijgt vaak filmpjes te zien over de les. Bij spelling leren we de regel hakwoord. Met taal gaan we werken rond het thema ‘Bordspelletjes’. Misschien gaan we die ook spelen! Bij rekenen gaan we flink de tafels stampen en met schrijven leren we alle hoofdletters. Ook leren we netjes te schrijven in schriftjes en een streep te zetten onder het gemaakte werk. En ben je eerder klaar? Dan mag je misschien wel even tekenen. Op het bord worden er wat spelletjes gedaan, soms mag jij ook iets met het bord doen. Het bord is heel leuk maar je moet het niet aaien want dan doet het niks. Maar slaan houdt het bord ook niet van. Het bord houdt van zelfverzekerde vingers. Kijken of dat lukt!

Dit wordt vast een heel leuk schooljaar!